Clematis

De mest almindelige Clematis kan ses i Lykkes Have, men også de mere sjældne af arterne kan ses.

I morges da jeg skulle afsted til arbejde var de første 2 knopper sprunget ud – hvide blomster med grønne bånd midt ned af det hvide kronblad. De to første blomster sprunget ud på den hvide Clematis Montana Grandiflora.

Det er første blomst på denne clematis, og blomstrer på sidste års tilvækst og derfor ikke skal beskæres. Jeg har også en clematis, der har groet i tre år og aldrig sat en blomst.

blaa-clematis

Clematis jeg får den i blomst i år. Clematis ‘The President’ er en meget stabil, sommerblomstrende klematis, der findes i mange haver. Clematis ‘White Lady’ blomstrer i april-maj med nikkende, rent hvide klokker.

En skøn clematis som blomstrer dobbelt i første blomstring og derefter remonterer med en enkelt blomst.

Med hensyn til dine pottede clematis. Jeg selv har ikke set skud på de clematis, som jeg har i krukker nede i drivhuset endnu. Jeg glæder mig da så over roser og clematis, som har det fint.gul-clematis

Jeg har et par clematis i blomst lige nu – også et par stykker, som sandsynligvis ikke kommer i blomst i år.  De hvide clematis ‘Duchess of Edinburgh’ plantes. Flotte clematis du viser Pink Fantasy .

Klematis er en af de mest værdsatte slyngplanter i vore haver. Clematis Huldine er en blomstrende vinstokke, der vokser kun 30 cm. Der producerer hvide blomster. Her

Andre blomstrende clematis sorter omfatter Clematis Nelly Moser og Clematis Huldine.