Rhododendron

Rhododendron er nok havens mest fantastiske syn. Haven kan byde på mange forskellige arter, de mest almindelige og de mere sjældne. Rhododendron alperose som dufter fantastisk og gnider man på bladene har de også en fantastisk duft.

Vejledning i etablering og pasning af rododendron.


Videoguide om rhododendron med opbygning af rhododendronbed, beskæring og plantning af rhododendron. Det bedste tidspunkt for udplantning af rhododendron er imidlertid om efteråret, hvor jorden både er lun efter den varme sommer og fugtig på grund af årstidens regn. Nogle synes at rhododendron er kedelige når de ikke er i blomst.
rhododendron-ved-hegn
Vandes jævnligt i vækst- og blomstringsperioden. Tak for at du minder mig om Rhododendrons fortræffelighed. Dansk Rhododendron Forening har en stor samling af rhododendron.

Rhododendron har blomstret og er i gang med at blomster. Mange rhododendron blomstrer meget tidligt om foråret.

Jeg holder lige så meget af mine rhododendron om vinteren, som når de er i fuld blomst. Rhododendron ikke så blomster rig, som Rhododendron andre. Klik her

Nu er det ikke kun rhododendron som er i gang i haven. Plant dog aldrig rhododendron under store træer som fx birk, poppel, pil eller lignende. Nogle Rhododendron springer ud med en del af knopperne om efteråret.
rhododendron-ved-alpe
Rhododendron kan være nøjsomme, men rhododendron giver flere blomster og bliver sundere og mere modstandsdygtige mod sygdomme, hvis der gødes. Omdrejningspunktet i min have, de mange Rhododendrons har i år stået meget længe med deres blomster. Rhododendron trives som andre rhododendron bedst i spagnum og har det bedst i halvskygge og steder i boligen, hvor der ikke er for varmt. her

Rhododendron som blomster og dominere haven, så det kan i selvfølgelig også have lov at se lidt af.